Az acai berry előnyei, melyekről még sosem hallottál

Mindenhol keringenek az információk az acai berryről és leginkább súlycsökkentő hatásáról számolnak be. De tudtad-e, hogy számos kutatás igazolta, hogy az acai berry nemcsak a fogyásban segíthet, hanem javíthatja bőrünk megjelenését, növeli energiánkat és segíthet olyan betegségek megelőzésében is, mint a szívproblémák és a rák?

acai

Az acai berry növeli az energiaszintet

A mai rohanó világban talán ez a legnagyobb előnye a bogyónak: már több tanulmány is igazolta, hogy jelentősen több energiánk lesz tőle. Ez annak köszönhető, hogy rendkívül magas a vitamintartalma. A vitaminok pedig energiát adnak nekünk. Tudjuk jól, hogy hiába eszünk sokat, ha az élelmiszerek tápanyag-hiányosak, akkor testünk nem fog megfelelően működni és mi fáradékonyak, gyengék és lassúak leszünk.

Az acai berryvel megelőzhetünk bizonyos betegségeket

Az acai berry egyik előnye, hogy nagyon gazdag antioxidánsokban. Ezek az anyagok védenek minket az instabil molekulák, a szabadgyökök káros hatásaival szemben. Ezek az anyagok igen komoly károkat okozhatnak a szervezetünkben: károsíthatják a sejteket és még rákot is okozhatnak. Az acai berry másik előnye, hogy nagyon sok polifenolt tartalmaz. Ezek az anyagok még megtalálhatóak az étcsokoládéban, a vörösborban és a piros bogyós gyümölcsökben - az acai berry pedig különösen gazdag polifenolban. Ezek az anyagok a szív egészségét fokozzák és megakadályozzák a szívbetegségek kialakulását.

Az acai berry segítségével bőrünk is megszépül

A szabad gyökök nemcsak rákot okoznak, hanem hozzájárulnak az öregedés folyamatához. Ez azt jelenti, hogy ha antioxidánsban gazdag ételeket fogyasztunk, akkor csökkenthetjük az öregedés jeleit. Így az acai berryvel is eltüntethetőek a kisebb ráncok. De ez a bogyó ennél többre is képes: segít kiüríteni a szervezetből a méreganyagokat, így bőrünk is világosabb, fényesebb és egészségesebb lesz.

Mivel fokozza az immunrendszer működését is, így csökkenti az egyes betegségek kialakulásának kockázatát is. 

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!