Fogyókúra okosan

Ma már nagyon sokféleképpen  meg lehet előzni vagy lehet kezelni az elhízást. Vannak gyógynövényes kiegészítők, étrendbe illeszthető kapszulák, okos trükkök és ötletek, mindenféle, amivel hatékony fogyást lehet elérni úgy, hogy közben egészségesek maradunk.

chia-acai-berry

Ezek között a termékek között ott van például az ördögnyelv, amit por és kapszula formájában is lehet kapni. Az ördögnyelv egy olyan ázsiai növény, ami hatalmas rosttartalommal bír, ennek köszönhetően képes segíteni a fogyásban. Az ördögnyelvben található glükomannán ugyanis eltelíti a gyomrot, aminek köszönhetően hamarabb jóllakunk, így a kalória bevitel nagymértékben csökkenthető, ami hosszú távon fogyást eredményez.

Ezentúl ott van még az acai berry, amelyről e honlapon részletesebben is szót ejtünk majd, és, amiről már több tanulmány is bizonyította, hogy segít megfékezni az étvágyat és javítja a fogyással kapcsolatos erőfeszítéseink eredményességét. Mivel a tudományos bizonyítékok igen meggyőzően alátámasztották az acai berry fogyókúrás előnyeit, ezért nem véletlen, hogy az utóbbi években nagy népszerűségre tett szert ez a csodás kiegészítő.

De ezenfelül vannak olyan kiegészítők is, amelyekkel például hatékonyan és egészségesen lehet helyettesíteni a cukrot, amelyek nemcsak egészségesebbé, hanem vékonyabbá is tesznek minket. Ott van elsőként is a stevia, ami egy olyan dél-amerikai növény, amely nem tartalmaz sem kalóriát, sem szénhidrátot, éppen ezért egyáltalán nem is hizlal. De lehet beszélni az eritritolról vagy a nyírfacukorról, amelyek olyan cukoralkoholnak számítanak, melyeknek jóval alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a hagyományos cukornak.

Tehát nagyon sok lehetőség közül válogathatunk, ha fogyni szeretnénk. Éppen ezért érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen módon is szeretnénk eredményeket elérni. A következőkben az acai berryt mutatjuk be részletesebben, amelyről meg fogjuk tudni, hogy nemcsak a fogyókúrában, hanem az egészségmegőrzésben is komoly szerepe lehet.

A probléma része, hogy egy-egy fogyókúrás pirulától csodákat várunk. Pedig egy bogyó nem fogja megoldani a problémánkat, ha mi nem teszünk semmit. A fogyasztó tabletták csak akkor lehetnek hatékonyak, ha mellé megfelelő diéta és testmozgás társul.

Az elhízási járvány annak a világnak az eredménye tehát, melyet az állandó rohanás és a cukros, kész ételek fogyasztása jellemet. Annak ellenére, hogy számos híresség - pl. Jamie Oliver - számtalan iskolában szeretne egy egészségesebb menzát kialakítani, hogy a gyerekek már fiatalon hozzászokjanak az egészséges táplálkozáshoz, a probléma még mindig hatalmas. Sok diák úgy nő fel, hogy azt gondolja, hogy egy hamburger és egy uborka megfelel az egészséges étkezésnek.

Világunk pedig olyanná alakult, hogy a versenyt csak a gyors és törekvő nyeri meg. Mindent akarunk. És azonnal. De a fogyás sajnos nem így működik: az egy hosszabb folyamat eredménye.

Manapság elég sokat hallunk az új szuper gyümölcsről, az acai berryről. E gyümölcsből készített étrend kiegészítő is a fogyás kapcsán került elő. Azonban ez a kapszula is csak úgy működik, ha odafigyelünk egy kicsit az étkezésünkre és mozgunk is egy kicsit. E pirula sem csodagyógyszer: fokozza az anyagcserét, így nekünk több energiánk lesz, de nem fog lefogyasztani minket, ha továbbra is a tévé előtt töltjük a mindennapjainkat. E honlapon erről a táplálékkiegészítőről lesz bővebben szó.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!